Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου

Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου

Αρ. Πρωτ. 10528/25.05.2010

Προς Υπουργό:

- Οικονομικών

Συνεχή ολιγωρία και δυστοκία επιδεικνύει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το αρμόδιο Υπουργείο, αναφορικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου. Η Νέα Δημοκρατία, διαρκώς, με συχνές παρεμβάσεις και με την δέσμη μέτρων για την τόνωση της Ελληνικής Οικονομίας, που πρόσφατα κατέθεσε, επισημαίνει τα μεγάλα κέρδη και την εισροή εσόδων που θα υπήρχαν, αν το Ελληνικό Δημόσιο αξιοποιούσε την εν λόγω περιουσία. Σύμφωνα με στοιχεία, η ακίνητη περιουσία εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερη από  300 δισ. ευρώ και αξιοποιείται με απόδοση που φτάνει μόλις το 1%. Είναι προφανές το μέγεθος της περιουσίας που μένει αδρανές και απαξιώνεται, διαχρονικά  από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ  ή  της Νέας Δημοκρατίας  .

Την ώρα που τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επέβαλλε η Κυβέρνηση σε όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες φορολογούμενους, έχουν ισοπεδώσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό και έχουν φτάσει τα εισοδήματα του Ελληνικού λαού σε κατακόρυφη πτώση, η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου δεν ενδιαφέρεται, αλλά στην ουσία  κωλυσιεργεί ως προς την κατάθεση ενός στρατηγικού σχεδίου, που θα έχει στο επίκεντρο την αξιοποίηση εσόδων από την τεράστια ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου. Η περιουσία αυτή θα αποτελούσε ανάσα για την βεβαρημένη οικονομική κατάσταση της χώρας μας και θα έδινε τεράστιες δυνατότητες για επενδύσεις με αναπτυξιακές προοπτικές. Πρέπει, επομένως, να βάλει ένα τέλος το αρμόδιο Υπουργείο στην αδράνεια  που το χαρακτηρίζει και να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση ενός ρεαλιστικού σχεδίου αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Προτίθεται επιτέλους το αρμόδιο Υπουργείο να καταθέσει ένα σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου, έτσι ώστε να εισρεύσουν έσοδα στα ταμεία του κράτους και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Απάντηση Υπουργείου